My TC 102

Having problems with a Seagull? - ask an expert here

Moderators: John@sos, charlesp, Charles uk, RickUK, Petergalileo

Post Reply
red42hj
Posts: 77
Joined: Sun Oct 16, 2016 1:31 pm
Location: wiltshire

My TC 102

Post by red42hj » Wed Jul 03, 2019 10:39 pm

continuing saga of my tc102 ( posts..tc102 cooling problem)
After a delay of a couple of weeks, I finally got to test the engine out in the river. I have now found that when the engine is in neutral the cooling water flow is good and just warm . But when in gear the flow reduces and the engine starts to overheat. Against an estimated 0.7 into current, I cannot get enough revs to raise the water flow. Its almost like the prop is interfering with the water inlet. Surely this cannot be right? Has anyone experienced this?
Red.

User avatar
Charles uk
Posts: 4701
Joined: Wed Feb 27, 2008 4:38 pm
Location: Maidenhead Berks UK

Re: My TC 102

Post by Charles uk » Wed Jul 03, 2019 11:36 pm

We need to see a picture of the prop (plan view) & the lower unit to ensure you have the right combination.
Make it idiot proof and someone will make a better idiot.

red42hj
Posts: 77
Joined: Sun Oct 16, 2016 1:31 pm
Location: wiltshire

Re: My TC 102

Post by red42hj » Thu Jul 04, 2019 8:33 am

Thanks Charles, I will endeavour to post a picture, though I'm not sure how to do that yet. Bear with me.

red42hj
Posts: 77
Joined: Sun Oct 16, 2016 1:31 pm
Location: wiltshire

Re: My TC 102

Post by red42hj » Thu Jul 04, 2019 9:06 am

IMG_20190701_180313.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

red42hj
Posts: 77
Joined: Sun Oct 16, 2016 1:31 pm
Location: wiltshire

Re: My TC 102

Post by red42hj » Thu Jul 04, 2019 9:15 am

Yes got that just fine, photo of engine will be on the way in a couple of days. I left it on the boat.
These swans are on the river Arun in West sussex by the way.

Post Reply